top of page
8.png

Detecția Minciunii

Data & Ora

8 Iunie 2024

9 Iunie 2024

| 11:00 - 17:00

| 11:00 - 17:00

Desfășurare

BUCUREȘTI

Cost

890 RON

Înscrie-te până la data de 15 Mai 2024 și beneficiezi de oferta Early Bird - Cursul D.M. la prețul de 790 Ron și cartea "Minte-mă" în format digital.

Acest curs vă va transforma abordarea față de comunicare, oferindu-vă uneltele pentru a citi dincolo de aparențe. Vă veți perfecționa tehnicile de discernere a adevărului, îmbunătățindu-vă în mod esențial capacitatea de evaluare și decizie. În cadrul cursului veți învața cum să aplicați aceste cunoștințe în contexte diverse, de la negocieri profesionale la interacțiuni zilnice, și să vă asigurați succesul în detectarea subtilităților nespuse.

AECIC0223 MOCKUP.png

când, unde, cât?

2 MODULE

Modul 1 - 8 Iunie 2024 

Modul 2 - 9 Iunie 2024 

BUCUREȘTI

890 RON

DESPRE CURS

Te-ai întrebat vreodată cum poți distinge adevărul de minciună în declarațiile cuiva? Ce tehnici poți folosi pentru a descifra semnele subtile ale decepției? Cum reacționează diferite persoane când sunt nevoite să ascundă adevărul?

Dacă da, cursul Detecția Minciunii este pentru tine.

Cursul este conceput pentru a oferi cunoștințe esențiale și instrumente practice care vă vor permite să detectați minciunile prin observarea comportamentului, interpretarea limbajului corpului și analiza discrepanțelor verbale. Veți învăța să identificați și să înțelegeți semnalele nonverbale și verbale care pot indica faptul că o persoană nu este sinceră.

Primul Modul: Știința din Spatele Minciunilor
În primul modul vom pătrunde în universul captivant al detectării minciunilor, focalizându-ne pe neurochimia și psihologia din spatele actului de a minți. Acest modul îți va oferi o perspectivă profundă asupra dinamicii cerebrale implicată când se formulează o minciună și asupra complexității factorilor psihologici care determină indivizii să recurgă la minciuni. Vom descoperi împreună de ce persoanele recurg la minciuni și cum variază aceste comportamente de la un individ la altul, și vom obține noi perspective asupra complexității comportamentului uman.

Al Doilea Modul: Arta Recunoașterii Minciunii

Continuând pe baza cunoștințelor din primul modul, cel de-al doilea modul se concentrează pe abilitățile practice necesare pentru detectarea minciunii. Vom învăța să interpretăm indiciile subtile ascunse în comunicarea verbală și comportamentul non-verbal. Vom acoperi o zonă vastă de indicii, de la modularea vocii și modelele de discurs, la limbajul corpului și expresiile faciale care adesea trădează un mincinos. Ziua va abunda în exerciții practice care simulează interacțiuni din viața reală, oferindu-vă oportunitatea de a aplica noile abilități dobândite în medii controlate. Până la sfârșitul zilei, veți fi capabili să identificați discrepanțele și inconsistențele care sugerează falsitate, echipându-vă cu uneltele necesare pentru a discerne adevărul în interacțiunile zilnice și angajamentele profesionale.

 

Cursul Detecția Minciunii facilitează dezvoltarea de competențe precum:

 • Capacitatea de a identifica și înțelege motivele psihologice și situaționale care conduc la comportamentul mincinos.

 • Capacitatea de analiză a declarațiilor verbale și a comportamentelor non-verbale pentru a detecta incoerențele și semnele de minciună.

 • Perfecționarea abilității de a observa și interpreta indicii subtile, cum ar fi microexpresiile, schimbările de limbaj corporal, mișcările ochilor și variațiile tonului vocal.

 • Stăpânirea abilității de a decoda atât conținutul, cât și forma comunicării, inclusiv modelele de discurs și utilizarea cuvintelor de umplutură.

 • Achiziționarea de tehnici eficiente de întrebare care pot provoca răspunsuri sincere sau pot revela inconsecvențe în relatarea subiectului.

 • Dezvoltarea încrederii în capacitatea de a evalua veridicitatea, îmbunătățind competențele de luare a deciziilor în situații critice.

 

 

 

Prin absolvirea cursului Detecția Minciunii veți obține nu doar o perspectivă profundă asupra mecanismelor subtile ale comportamentului uman, ci și abilități practice indispensabile în decodarea semnalelor de sinceritate sau înșelăciune. Echipați cu acest set de cunoștințe, veți putea aborda cu încredere și eficacitate situațiile profesionale și personale, luând decizii informate care să îmbunătățească relațiile interpersonale și să consolideze performanța profesională.

STRATEGIE INSTRUCȚIONALĂ

Cursul Detecția Minciunii este un curs interactiv extrem de captivant, condus de instructori care utilizează o varietate de strategii precum prelegeri, dezbateri, studii de caz, proiecte individuale și de grup, concepute pentru a vă sedimenta noile cunoștințe și pentru a vă dezvolta capacitatea de a aplica în lumea reală noile tehnici și abilități dobândite.

STRUCTURA CURSULUI

Cursul Detecția minciunii este compus din 2 module. Fiecare modul este format din o sesiune de  6 ore. (pauza de masă 30 min)

CERTIFICARE

La finalizarea modulelor didactice participanților li se va elibera certificatul de absolvire a cursului Detecția minciunii sub egida ZIVAC Academy.

CURICULA

Modul 1 - Știința din Spatele Minciunilor

 • Rolul Creierului în Minciună

 • Ce se întâmplă în creier în timpul diferitelor tipuri de minciuni

 • Psihologia Minciunii

 • Declanșatori Psihologici: Ce motivează oamenii să mintă?

 • Impactul factorilor socialii și culturali

 

Modul 2 - Arta Recunoașterii Minciunii

 • Indicatori ai Minciunii - Limbaj verbal

 • Fundamentele Indiciilor Non-Verbale

 • Studii de caz și Practică

       ​

INSTRUCTORI

WhatsApp Image 2020-10-01 at 9.59_edited.jpg

Dr. Leli Pârvulescu

IMG_4761_edited_edited.jpg

Flavia Guez-Merlan

bottom of page