Image by Sam Moqadam

AUTOAPĂRARE ȘI PROTECȚIE PERSONALĂ

Cursul de Autoapărare și Protecție Personală este conceput pentru a vă prezenta o gamă largă de elemente, circumstanțe și subiecte care privesc siguranța personală. Cursul APP oferă o imagine cuprinzătoare a componentelor psihologice și mentale ale siguranței personale, împreună cu aspectele fiziologice ale autoapărării.

Obiectivele de lucru sunt reanimarea instinctului  sănătos de apărare și învățarea unor rutine simple, pe baza cărora să putem reacționa corect în împrejurări critice reale, atunci când miza poate fi chiar propria viață.

când, unde, cât?

2 MODULE

DESPRE CURS

Cunoștințele și abilitățile de autoapărare vă pot ajuta să evitați situațiile periculoase și să vă pregătiți mai bine pentru a le face față dacă evitarea nu este posibilă. Înțelegerea modului în care apar și progresează situațiile violente vă permite să creați distanță și să vă acordați suficient timp pentru a utiliza tehnicile de autoapărare fizică în mod eficient. Autoapărarea fizică, fără abilități și cunoștințe de autoprotecție mentală, este foarte puțin probabil să aibă succes.

 

Cursul de Autoapărare și Protecție Personală vă va oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege și a adopta comportamente de siguranță personală care vă vor scădea șansele de a apărea pe radarele prădătorilor și, dacă ajungeți în astfel de situații dificile, să le puteți înțelege actiunile si comportamentele. Prin cursul APP veți învăța să identificați intențiile dăunătoare, pericolul și acțiunile și strategiile eficiente pe care le puteți folosi pentru a vă extrage din situație.

 

Cursul APP vă va oferi cunoștințe și tehnici care vă vor permite să:

 

- Aveți un comportament „atent” și preventiv în mod constant și o atitudine încrezătoare în propriile forțe de decizie și acțiune

- Să aveți un răspuns adaptat și eficient la pericol

- Înțelegeți corect atitudinile comportamentale, situațiile potențial periculoase, starea relațiilor de putere și opțiunile de acțiune

- Interpretați corect semnalele de pericol din mediu și să vă adaptați la circumstanțele în care se manifestă atitudini ostile

- Învațați tehnici simple de autoapărare care pot fi aplicate rapid cu un nivel minim de antrenament

 

 

Cursul APP vă va învăța și vă va împuternici să preziceți, identificați și evitați circumstanțele periculoase, precum și persoanele care le declanșează,  orchestrează și întrețin.

STRATEGIE INSTRUCȚIONALĂ

Cursul APP este  interactiv  extrem de captivant, condus de un instructor care utilizează o varietate de strategii de instruire, cum ar fi prelegeri, dezbateri, studii de caz, proiecte individuale și de grup, concepute pentru a vă sedimenta noile cunoștințe și pentru a vă dezvolta capacitatea de a aplica în lumea reală noile tehnici și abilități dobândite.

Important: Cursul nu este construit în jurul exercițiilor de contact fizic.

STRUCTURA CURSULUI

Cursul APP este compus din 2 module. Fiecare modul constă dintr-o sesiune de 5 ore.

CERTIFICARE

La finalizarea modulelor de instruire, participanților li se va elibera o diplomă sub egida ZIVAC & Cezar Cristea Lifebuilding.

CURICULA

Subiecte generale:

- Tipuri, niveluri și indicatori de pericol

- Tipuri de conflicte, tipuri de agresori

- Conduita preventiva

- Înțelegerea corectă a circumstanțelor

- Opțiuni de acțiune în caz de agresiune

- Recomandări pentru diferite situații (listă selectivă):

- acasă / hotel

- activităţi urbane private sau profesionale

- mașină/autobuz

- abuz sexual

- substante psihotrope

- călătorie

- sechestrare / răscumpărare / ostatic

- trăgător activ

- atac terorist

- dezastre (cutremur)

- Mecanismul fricii

- Respirația ca metodă de reglare a stărilor mentale

- Auto-aparare

- Gesturi, acțiuni și tehnici de autoapărare

INSTRUCTORI

cezar.jpg

Cezar Cristea

IMG_4761_edited_edited.jpg

Flavia Guez